W dniu 19 kwietnia do zmagań przygotowania kolacji dla całej społeczności MOW przystąpiły dziewczęta z grupy III. Tradycyjnie, prace nad kolacją odbyły się z pełnym zaangażowaniem dziewcząt i wychowawców oraz drobną pomocą pań kucharek. Tym razem towarzyszyły nam smaki kuchni meksykańskiej. Na kolację dziewczęta przygotowały: przystawka– gęsta zupa meksykańska a’la chili con corne, danie główne – tortilla, a na deser – gorąca czekolada po meksykańsku, z szczyptą pieprzu cayenne. Dziewczęta nie zapomniały o żadnym szczególe, umożliwiając przeniesienie się wszystkim uczestnikom kolacji do innego zakątka świata, dbając nie tylko o wrażenia smakowe, ale również o nastrój towarzyszący biesiadom meksykańskim: były kaktusy, sombrera, gitary i muzyczne doznania, oczywiście w klimacie meksykańskim. Ale było pysznie i po meksykańsku! Dziękujemy dziewczętom z grupy III i jej wychowawcom za przepyszną i egzotyczną podróż po zakątkach Meksyku. Teraz kolej na kolację przygotowaną przez grupę II…… Z niecierpliwością czekamy.
Może Ci się podobać również
30 kwietnia najlepsi uczniowie z całego województwa zmierzyli się w finale konkursu „W świecie finansów”. W tym roku odbyła się już trzecia edycja konkursu, do której […]
To była nasza kolejna wyprawa Małą Panwią. Jak co roku w ramach realizacji Grantów Edukacyjnych Powiatu Strzeleckiego popłynęliśmy tą urokliwą i malowniczą rzeką. Tym […]
Informacja nt. wypracowanego produktu finalnego w ramach projektu innowacyjnego pn. Wirtualna firma dobrą praktyką kształcenia zawodowego zrealizowany przez Firmę Handlowo-Usługową „JAR-MAR” Centrum Kształcenia „Wiedza dla Wszystkich”. W okresie od 01 […]
W poniedziałek 7 grudnia 2015r. odbyło się spotkanie Komisji konkursowej w związku z świątecznym konkursem: „Anioły, aniołki bożonarodzeniowe” organizowanym przez Powiatowe Centrum Kultury w Strzelcach Opolskich. Praca naszej […]